sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwit - ketoNewINShape

Buikvet kwijtraken, hoe doe je dat?

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

vrijdag 6 juli 2018

Iedereen wil een platte buik met minder vet. En zeker nu de vakantie er aan komt.

Een platte buik krijg je helaas niet zomaar. Enkel het verminderen van het aantal calorieën schijnt niet genoeg te zijn om buikvet te laten verdwijnen. Hiervoor moet je verstandige voedingskeuzes maken maar ook aan de slag met buikspieroefeningen.

 

Verstandige keuze voeding

Voor een platte buik heeft minder eten alleen geen zin, wel kun je verstandige keuzen maken die niets te maken hebben met het volgen van een dieet. Het zijn simpele keuzes in je voedsel die je in je dagelijks leven kunt maken:

 • Kies voor SanaSlank. Je eet dan nog maar heel weinig koolhydraten waardoor je al snel een plattere buik krijgt en gewicht verliest.
 • Als je geen SanaSlank volgt maar gewoon gezond wilt gaan eten zijn de volgende tips van belang: eet veel plantaardige producten zoals fruit, groenten en volkoren graanproducten. Hierin zitten veel vezels, vitaminen en mineralen die super goed zijn voor je gezondheid. Veel plantaardige producten zijn laag in calorieën waardoor ze helpen als je gewicht wilt verliezen.
 • Drink veel water. Je lichaam kan op die manier afvalstoffen makkelijker afvoeren en dit helpt mee voor een plattere buik.
 • Start de dag goed en begin altijd met een goed ontbijt. Onderzoek laat zien dat mensen die het ontbijt overslaan eerder een buikje krijgen.
 • Eet vis: Vis is in vele opzichten gezond. Vooral vette vis zoals haring, zalm en makreel zijn aanraders. Ze bevatten omega-3 vetzuren die bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten. Bovendien is vette vis rijk aan eiwitten. Dit werkt positief als je gewicht wilt verliezen omdat het goed vult. Door veel eiwitten te eten kun je minder eten zonder hongergevoel.
 • Stop met het eten van snelle suikers zoals koek, snoep, chocolade maar ook witbrood, witte pasta en patat. De suikers in dit soort producten geven een opgeblazen gevoel waardoor je buik dikker lijkt en voelt dan wanneer je dit soort producten laat staan. Vergeet hierbij ook frisdranken en vruchtensappen niet.
 • Laat alcoholische dranken staan. Het drinken van drankjes met alcohol verhoogt de opslag van vetmassa. Bovendien komt er vaak een snack bij waardoor je er eerder van aankomt dan afvalt.
 • Tot slot is er een bepaald soort vet dat helemaal vermeden moet worden. Dit zijn zogenaamde transvetten die in gebakken en gefrituurd voedsel zitten. Ook snacks zoals chocolade, gebak, ijs en chips bevatten vaak deze vetten. Transvetten zijn flink bewerkt en dat maakt ze schadelijk voor je gezondheid. Het is het beste om het eten van transvetten helemaal te vermijden.
 •  

  Buikspieroefeningen

  Als je bovenstaande tips opvolgt en er op let dat je niet teveel calorieën binnenkrijgt zal je merken dat je buikomvang snel minder wordt. Om een platte buik te krijgen is het ook van belang om de juiste oefeningen te doen. Want helaas lukt het met afvallen alleen niet altijd. Er zijn veel oefeningen die effectief zijn, wat je ook kiest, probeer altijd alle buikspieren te trainen. Dus niet alleen de ouderwetse crunches voor je rechte buikspieren maar denk ook aan je schuine en onderste buikspieren. En versterk het liefst ook je rugspieren.

  Een hele goede oefening, die je ook snel even tussendoor kunt doen, is planken. Hiermee train je niet alleen je buikspieren maar ook je rug, arm en bilspieren. Dit geeft een veel groter effect. Voor de basisplank ga je eerst op je buik liggen. Plaats je ellebogen onder de schouders en zet je tenen in de vloer. Druk je bovenlichaam omhoog op je onderarmen en til ook je benen van de grond. Vind je het lastig om in een keer je lijf omhoog te brengen, steun dan als tussenstap op je knieën of leun op je handen. Let er op dat je rug niet bol of juist hol is en trek je navel goed in. Adem goed door en hou deze positie zo lang mogelijk vast.

   

  Probeer zoveel herhalingen te doen als je kunt. Met 3x per week planken kun je al veel bereiken.

  Last but not least

  Let op je houding. Je kunt nog zo goed zijn afgevallen, snelle suikers laten staan en je buik platter hebben getraind maar als je voorovergebogen zit en loopt zie je daar niks van. Dus rechtop, schouders naar achteren, billen in en borst vooruit.


  Lees meer over