sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Afvallen? Minder koolhydraten werkt!

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

donderdag 12 juli 2018

Afvallen? Zoek uit welk dieet het beste werkt voor jou. Voor de een is dit vetbeperkt en voor de ander koolhydraatbeperkt. Welke het moet zijn hangt af van je, zogenaamde, metabole gezondheid.

 

Heb je diabetes of een voorstadium daarvan? Dan werkt koolhydraatbeperkt super goed.

Voor mensen zonder diabetes is vetbeperkt ook prima.

Bij SanaSlank doen we beide. Dit populaire dieet is op basis van weinig koolhydraten én weinig vet. Na afloop van het dieet bouw je weer op naar normale voeding waarbij we adviezen geven over welke koolhydraatrijke producten een goede keuze zijn en welke niet. En juist dat lijkt te werken op de lange termijn.

>> klik voor meer info.

 

Voedselomgeving

Een tweede belangrijke rol, voor het aanpakken van overgewicht, ligt bij de voedselomgeving. Honger en verleiding ontstaan in het onbewuste deel van de hersenen. Als je aantrekkelijke voedingsmiddelen ziet of ruikt dan zorgt je onbewuste zenuwstelsel er voor dat je hongergevoel groter wordt. Dit onbewuste zenuwstelsel is sterker dan je wilskracht waardoor je gegarandeerd voor de bijl gaat.

De oplossing? Honger voorkomen. Door over de dag verspreid regelmatig een klein beetje te eten voorkom je een hongergevoel en ben je beter bewapend tegen de onbewust aangestuurde trek.

Bij SanaSlank eet je 6 keer per dag. En doordat alle producten veel eiwitten bevatten heb je langer een vol gevoel.

 

Daarnaast zou de voedselindustrie moeten meewerken aan het minder ‘obesogeen’ maken van onze omgeving. Zij zijn degene die verleidelijke producten maken en promoten. Dit zou moeten stoppen. Het zou bijvoorbeeld kunnen helpen om ongezonde voedingsmiddelen duurder te maken, gezonde producten juist goedkoper en portiegroottes in restaurants verkleinen.

 

Bron: Nieuws voor dietisten

 

Photo by Brooke Lark on Unsplash


Lees meer over