sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

8 tips om de kerstdagen gezond en slank door te komen!

Nieuws > Nieuws/tips: Afslanken & menselijk lichaam

vrijdag 15 december 2017

Oh oh de kerstdagen komen er aan? Bang voor extra kilo's? Het is niet nodig om hier bang voor te zijn, zonde ook want het zou juist leuk en gezellig moeten zijn. 

Wij geven je tips om de kerstdagen op een slanke en gezonde manier door te komen:

 • Neem het initiatief, nodig zelf mensen uit zodat je de controle hebt over het eten.

 • Eet vooraf een salade, dan heb je de vitaminen en mineralen al binnen, en eet je daarna minder van het ongezonde eten. Hierdoor is je maag ook alvast een beetje gevuld.

 • Gebruik kleine borden. Veel mensen overeten zich tijdens een kerstmaaltijd, om dit te voorkomen kan je in plaats van een dinerbord een lunchbord gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen dan automatisch minder eten.

 • Alcoholische dranken? Als je het eiwitdieet volgt is het drinken van alcoholische dranken niet zo slim. De suikers in deze drankjes zorgen ervoor dat je uit ketose raakt waardoor de vetverbranding stopt. Dit soort drankjes zorgen voor extra vetopslag en wakkeren ze je hongergevoel aan. Niet zo handig als je juist gewicht wilt verliezen! Neem dit mee in je beslissing tijdens de feestdagen. Als je toch, net als je familie, een drankje wilt nuttigen dan raden wij je aan om droge wijn te drinken. Daarin zetten relatief weinig koolhydraten. En als je het helemaal goed wilt doen, drink dan na ieder glas alcohol een glas water, dan drink je automatisch minder.

 • Eet langzaam. Als je namelijk snel alles naar binnen propt, krijg je minder snel het seintje van je hersenen dat je vol zit.

 • Als je wel bij iemand anders bent uitgenodigd, eet nog even een gezonde snack voor je de deur uit gaat. Bijvoorbeeld wat rauwkost of een Opkikkertje.

 • Waar je ook eet, je kunt altijd gezonde keuzes maken. Je wordt niet gedwongen om die ongezonde snacks te nuttigen.

 • De laatste tip is de belangrijkste tip. Geniet! Houd de echte betekenis achter kerst in je achterhoofd, en wees niet de hele tijd bezig met hoeveel calorieën je in je mond stopt.

 • Hele fijne dagen! 

   

  Foto gemaakt door Toa Heftiba


  Lees meer over