In Philadelphia is onderzoek gedaan naar de voedsel keuze van Amerikaanse consumenten in restaurantketens. 80 % van de consumenten geeft aan de aanwezige voedingswaarde die bij maaltijden staan aangegeven te lezen. Bij 26% van de consumenten was dit ook van invloed op de productkeuze. In dit onderzoek werden 648 consumenten geobserveerd.
Deze groep geobserveerde consumenten nuttigde gemiddeld 155 kilocalorieën, 224miligram natrium en 3,7 gram verzadigd vet minder in vergelijking met de controlegroep. De 26% van de consumenten die aangaf de informatie te gebruiken voor de keuze van het product, nuttigde 400 kilocalorieën, 370 milligram natrium en 10 gram verzadigd vet minder.
Er zijn 15 vestigingen van een zelfservice restaurantketen geobserveerd gedurende het onderzoek. De hoeveelheid calorieën, natrium, koolhydraten en verzadigde vetten waren aangegeven op de maaltijden. Uit andere onderzoeken is ook al gebleken dat het toevoegen van deze informatie op de maaltijden mensen helpt bij het maken van een gezondere keuze. De onderzoekers stellen vast dat deze aanpassing maar een kleine impact heeft op het eetpatroon van de Amerikanen. Het herformuleren van fabrieksproducten, gezondere keuzes promoten in het menu en aanbieden van kleinere portiegroottes zouden hier ook aan bij kunnen dragen.
Maaltijden in deze zelfservice restaurants bevatten ongeveer 1600 kilocalorieën. Met optelling van de drank is dit zelfs 1800 kilocalorieën terwijl een mens gemiddeld 2000 kilocalorieën per dag nodig heeft. Een gekochte maaltijd bij een van deze restaurants bevat dus bijna de totale algemene hoeveelheid aan energie. Daarnaast bevatten de maaltijden te veel natrium en zout, dit overschrijd de dagelijkse hoeveelheid. Een gemiddelde maaltijd zou 750 kilocalorieën mogen bevatten, 0,75 gram natrium en 8 gram verzadigd vet om de algemene dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en de rest van de dag ook nog voldoende te kunnen eten.