Jose kookt met meer eiwitten en minder koolhydraten.
Gezonde maaltijden en toch heel lekker zijn helemaal niet zo moeilijk te bereiden. Koop mooie ingrediënten, vers en herkenbaar als voeding. Dus geen pakjes en zakjes, maar verse groenten, kruiden, vlees en/of vis. En ook dan zijn de mogelijkheden legio.
Wil je Italiaans, Thais, Hollands of Spaans, je kunt het allemaal maken met de juiste verse ingrediënten. Het is echt heel gemakkelijk en bovendien net zo snel klaar als een maaltijd met zakjes en pakjes. Voordeel is dat zo'n maaltijd van verse producten veel gezonder is, beter voor de lijn en ook nog veel lekkerder. Daarom hierbij een recept met een pittige Thaise twist. Ik vond het heerlijk! Houd je niet van pittig, halveer of gebruik een kwart van de rode peper!
Dit gerecht past in een grote witte kom, voor het juiste slanke portie.
De witte kommen porties zijn handig voor iedereen die gezond op gewicht te blijven. Ideaal ook als je wilt afslanken! Want elk gerecht bevat meer eiwitten en minder koolhydraten en je schept niet snel teveel op je bord.
Enjoy!! Jose
Witte kommetjes gerecht
Recept: Vegetarische ratatouille met Thaise twist
Voor 2 personen
Snel en eenvoudig te bereiden
Voedingswaarde per persoon: 285 kcal, 35,5 gram eiwit, 17,1 gram koolhydraten, 7,5 gram vet en 9 gram vezels.
Ingrediënten
2 zakjes rijst (SanaSlank eiwitproduct)
Bakje (kastanje) champignons
100 gram courgette
2 puntpaprika's
2 (tros)tomaten
20 bieslook stengels
6 koriander stengels alleen de blaadjes
2 tenen knoflook
1 rood pepertje zonder zaadjes
Ketoembar (gele kruidenpoeder)
Zeezout en zwarte peper uit molen
Kokosolie of evt. olijfolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de groenten in stukjes. Snijd de champignons in vieren en grote champignons in zessen of achten. Snijd de koriander, bieslook, knoflook en pepertje fijn.
Doe kokosolie (of olijfolie) in de pan. Wok daarin de groenten en kruiden. Voeg de tomaten iets later toe. Voeg de ketoembar, het peper en zout toe en roer door. Bak alles beetgaar. Roer de rijst door het groentenmengsel en laat kort meebakken. Schep in twee kommetjes.
Tip: Ook lekker met een paar stukjes gebakken kip van een goede kwaliteit.
Drink hierbij een glas water met een takje munt en een schijfje limoen.Schenk dit in een wijnglas, voorheen extra mooi effect.