Tyrosine, een aminozuur dat van nature voorkomt in spinazie en eieren, vergroot het reactievermogen, dit blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam.
Uitkomsten van het Nederlandse onderzoek laten zien dat tyrosine invloed heeft op het reactievermogen. Testpersonen kregen sinaasappelsap met tyrosineoplossing aangeboden en bleken na de inname sneller te reageren dan mensen die deze stof niet binnen kregen. Bij een oplossing in water zou de tyrosine zichtbaar zijn geweest, vandaar de keuze voor oplossing in sap. Het reactievermogen werd getest in spelvorm. Hierbij moesten deelnemers zo snel mogelijk een knop indrukken als er een groene pijl op het beeldscherm verscheen.
Placebo
Om de betrouwbaarheid en geldigheid van het onderzoek te vergroten, is het onderzoek ook nog uitgevoerd onder een testgroep die placebo’s kreeg. De resultaten van deze test bevestigden het snellere reactievermogen na inname van tyrosine.
Dopamine
Tyrosine zou volgens het onderzoek niet alleen het reactievermogen verbeteren. Het vergroot ook de hoeveelheid dopamine in het lichaam. Tekort aan deze stof vergroot de kans op depressie en apathie. Behalve in spinazie en eieren komt tyrosine ook van nature voor in hüttenkäse en sojamelk.
De producten van SanaSlank bestaan onder andere ook ei eiwit of soja eiwit. Een belangrijke bron van tyrosine. Tijdens het eiwitdieet kun je ook heerlijk genieten van spinazie. Dat kan variëren van rauw in een salade, in een stamppot, door de SanaSlank pasta of gewokt. Ook een eitje af en toe kan helemaal geen kwaad, de vele eiwitten werken positief als je wilt afslanken. Klik hier voor recepten.
(Bron:www.voedingnu.nl)